Enkel betaling for seilturer hos SeilNorge

Logo av SeilNorge som jeg har hatt oppdrag for.

Hvem er SeilNorge?

SeilNorge er en turoperatør som arrangerer seilturer med egne seilbåter. Turene kan gå til Svalbard, Jan Mayen, eller rett ut i Oslofjorden. De ordner alt som trengs; kaptein, mat og utstyr. De har en nettside med turvisning, booking og betaling.


Hva gikk oppdraget ut på?

Stripe, som tilbyr tjenester innen betalingsprosessering, hadde en breaking change i deres betalings-API, som gjorde at betalingsløsningen til SeilNorge måtte oppgraderes.


Hva ble gjort?

Det beste alternativet var å oppgradere fra til Stripe Payments til Stripe Checkout. Fordelene med dette er at mer av betalingsprosessen blir håndtert av Stripe, noe som gjør reduserer utviklingstid og gjør nettsiden litt sikrere.

Mye av den gamle koden som ikke ble brukt lengre ble fjernet og Stripe Checkout ble integrert. Det var noen arkitekturmessige utfordringer med denne løsningen. Stripe Checkout krever nemlig sin egen lille backend for API-nøkkelen til Stripe. Så jeg spant opp en liten node server for å håndtere den. Så måtte jeg løse den del concurrency problemer mellom den nye Stripe-backenden og eksisterende systemer. Utfordringer knyttet til integrasjonen av ny funksjonalitet med eksisterende systemer ble tatt opp med kunden og diskutert. Her var fremtidig utviklingsløp og drift et viktig tema.

React, Stripe, Loopback, Razzle, Redux, Node, Docker, RxJS, Bootstrap, Redux Thunk, Iterapp, Axios

SeilNorge

Rolle

Utvikler

Konsulent-oppdrag

Aug 31, 2021

Team størrelse

1